08/09/24

Gebruik de NRGKick voortaan overal!

Gebruik de NRGKick voortaan overal!

Met de NRGkick, de laadkabel om hybride en full elektrische wagens op een snelle, veilige, gecontroleerde en gebruiksvriendelijke manier op te laden, kan je voortaan ook terecht aan publieke laadpalen. Dankzij een speciale type-2 adapter kan de NRGKick nu werkelijk overal gebruikt worden. 

In de zomer van 2020 bracht EV-Quip de nieuwe NRGkick op de markt, een kabel met als het ware een ingebouwde laadpaal waardoor de eigenaar van een hybride en/of een full elektrische wagen thuis geen grote investeringen hoeft te doen om de wagen op te laden.   In 2021 kwam er een adapter update waardoor de NRGkick nu ook onderweg gebruikt kon worden aan de publieke laadpalen.  Sinds kort kan er een speciale adapter meegeleverd worden waardoor de NRGkick laadkabel ook aan publieke laadstations ingeplugd kan worden. “We zijn zeer blij met deze nieuwe update”, zegt Stephan Vandebeeck, zaakvoerder van EV-quip. “Tijdens het voorbije autosalon kregen we veel goede reacties.  De NRGkick was al een succes, maar dit is toch weer een belangrijke stap voorwaarts waardoor er nog meer mogelijkheden zijn voor onze klanten. Dankzij de Type 2 adapter kan je voortaan terecht aan iedere openbare AC laadpaal waardoor je écht overal je wagen kan opladen tot maximum 22kw. Vaak dient er bij een standaard laadkabel die men van een autofabrikant krijgt nog een extra kabel aangekocht te worden (de Mode 3 kabel). Dankzij deze slimme adapter is dat niet meer nodig.”

 Via de smartphone kan het oplaadproces gevolgd worden en kan je wekelijks, maandelijks rapporten ontvangen met daarop het verbruik en de werkelijke kost. Particulieren genieten van een belastingvoordeel voor de aankoop en plaatsing van een intelligent laadstation. Na een maandenlange procedure kwam op 12 mei de bevestiging van FOD-financiën. Het belastingvoordeel werd goedgekeurd met terugwerkende kracht tot 1 september 2021 en loopt tot 31 augustus 2024.

Alle informatie betreffende de NRGkick is terug te vinden via de webstek https://ev-quip.be/nrgkick/

 


Ontdek